U petak, 24. 11. 2017. godine u vrtiću je održano druženje djece, roditelja i odgojitelja u izboru za “Najtatu”. Iako su svi očevi posebni i za svoju djecu najtate, vrtićki “Najtata” bira se prema određenim kriterijima.

 

Druženje je započelo kratkim kreativnim programom kojeg su pripremila djeca sa svojim tetama.

I ove godine pozvali smo tate da se uključe u aktivnosti koje smo pripremili za njih i da uz pomoć i bodrenje svoje djece uspješno izvrše postavljene zadatke. Kako bi mogli započeti s radom,, po starom dobrom običaju, izabrani je žiri sastavljen od mama. Članovi žirija bile su iz mlađe skupine mama Sanja Kolačko Zebec, iz srednje mama Sonja Koračević, iz starije skupine mama Anita Husnjak, iz predškolske skupine mama Gordana Perković, a predsjednica žirija bila je “Najmama” Melanie Dumešić.

Prvi zadatak tatama bio je načiniti anđelića iz komušine i jesenskih plodova.

Žiri je izabrao osam najuspješnijih radova koje su izradili Miroslav Koračević, Julijan Kolačko, Ivica Držaić, Josip Hajduk, Antonio Husnjak, Ivan Špac, Ivica Gredelj i Dejan Bartolec. Za ove tate novi zadatak je bio ukrasiti licitarsko srce. Pokazali su tate kreativnost u izradi i sigurne i spretne ruke, te je žiri imao težak zadatak, izabrati najbolje izvedeni rad.

Odabir je pao na maštovito ukrašeno “srčeko” Majdinog tate. Tako je “Najtata” za 2017./2018. godinu tata Ivan Špac.

Za vrijeme izbora “Najtate” u prostoru vrtića roditelji i djeca uključili su se u modeliranje i ukrašavanje “srčeka” iz slanog tijesta kojima ćemo okititi vrtićku jelku i prostor vrtića. Djeca su ukrašavala i čizmice za Svetog Nikolu. Svi zajedno uživali smo u pjesmi, stihovima i druženju, predblagdanskom ozračju koje se širilo prostorom vrtića.