U srijedu, 30. 11. 2018. godine u vrtiću je održano druženje djece, roditelja i odgojitelja u izboru za “Najtatu”.

 

Druženje je započelo kratkim prigodnim programom sačinjenim od pjesme i stihova o tatama kojeg su pripremila djeca sa svojim odgojiteljicama.

 

Nakon izvedbe programa djeca su pozvana da se uključe u kreativne i stvaralačke radionice pripremljene za njih. Tako su djeca modelirala razne oblike od tijesta, kreativno se izražavala na likovnom području te ljuštila orahe.

 

Prije nego što su tate pozvani u natjecateljsku igru, izabran je žiri sačinjen od mama. Članice žirija bile su mama Tea Mošmondor Stanić iz mlađe skupine, mama Andrea Hajduk iz srednje skupine, mama Kristina Držaić iz starije skupine te mama Mirjana Čretni iz predškolske skupine.Predsjednica žirija bila je vrtićka „Najmama“ Renata Žulić.

 

         Prvi zadatak za tate bio je izraditi božićnog patuljka od češera, likovnog i neoblikovanog materijala. Žiri je izabrao deset najljepših i najkreativnijih patuljaka koje su izradili Krešimir Vuglač, Hrvoje Haber, Josip Hajduk, Nenad Rostohar , Ivica Gredelj, Darko Kišićek, Željko Huten, Antonio Husnjak, Josip Stanić te Dean Bartolec. Za ove tate novi je zadatak bio skrojiti i sašiti nikolinjsku čizmicu.  U tome je prema mišljenju žirija najuspješniji bio tata Filipa i Nike Gredelja. Tako je „Najtata“ za 2018./2019. godinu Ivica Gredelj.