I ove godine vrijeme adventa djeca našeg vrtića provela su u brojnim aktivnostima i zanimljivim druženjima. Aktivnosti smo započeli s posjetom Svetog Nikole našem vrtiću.

 

Sveti Nikola je stigao u vrtić sa svojim dobrim vilama koje su mu pomogle donijeti i podijeliti poklone. Djeca svih skupina otpjevala su ovim posebnim gostima pjesmice te s vilama i zaplesala uz pjesmu “Zvončići”.

Svi smo imali priliku isprobati koliko je težak štap kojeg Nikola nosi, a najviše nas je brinulo gdje se skriva krampus.

U pratnji Svetog Nikole djeca predškolske skupine otišla su do lepoglavskog centra gdje su sudjelovala u kićenju božićne jelke.

Nakit kojim su okitili jelku djeca su izradila na božićnoj radionici sa svojim roditeljima.

Nakon toga Sveti Nikola ih je odveo do školske dvorane gdje se odvijao projekt “Dajmo djeci korijene i krila”.

Za početak djeca predškolske i starije skupine imala su priliku upoznati poznatog književnika Mladena Kušeca te s njim porazgovarati o našem gradu.

Radio KAJ i Etnografski muzej iz Zagreba provode s ciljem očuvanje vještine izrade tradicijskih igračaka, projekt “Dajmo djeci korijene i krila”. U okviru navedenog projekta, a povodom proslave Dana grada Lepoglave i blagdana svetog Nikole, u sportskoj dvorani OŠ Ante Starčevića u Lepoglavi održana je priredba koju su izvela djeca iz Dječjeg vrtića Lepoglava. Tom su prigodom vrtićima iz Lepoglave i Žarovnice darovane tradicijske igračke te crtaći pribor kojeg su osigurale Narodne novine, partner na projektu.

 

Da se treba igrati i pri tom dijeliti igračke s prijateljima naglašeno je u predstavi koju je tom prigodom, na veselje djece, izveo Laboratoriji zabave.