S radom je 5. listopada počeo Područni odjel Dječjeg vrtića Lepoglava u Donjoj Višnjici. Prvog radnog dana novoizgrađen objekt dječjeg vrtića u Višnjici od ranih su jutarnjih sati ispunili veseli dječji glasovi, brižni glasovi vrtićkih teta, pokoji dječji plač, zvuci igre te ugodni mirisi dječjih obroka iz vrtićke kuhinje.

 

– Zadovoljstvo mi je već prvog radnog dana vrtića u Višnjici vidjeti vesele mališane koji u ovom prekrasnom objektu, koji smo izgradili upravo zbog njih, s radošću provode svoje prve vrtićke dane – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić posjetivši Područni odjele Dječjeg vrtića Lepoglava u Donjoj Višnjici povodom njegova početka rada. Tom je prigodom vrtiću darovao igračke koje su posebice razveselile vrtićke mališane.

Mališane je u vrtiću, zajedno s gradonačelnikom, posjetio i višnjički župnik vlč. Dragutin Šimek zazvavši božji blagoslov na sve koji će boraviti u novom vrtiću.

Zahvaljujući provedenim pripremama, već prvog radnog dana krenula je u Područnom odjelu Dječjeg vrtića Lepoglava u Donjoj Višnjici nesmetana provedba vrtićkih programa za 53 djece koliko ih je u ovom trenutku upisano u vrtić u Višnjici, potvrdila je ravnateljica Dječjeg vrtića Lepoglava Valentina Husnjak Ribić.