U ponedjeljak 23. svibnja 2016. u našu Lepoglavu stigli su posebni gosti, mališani i odgojiteljice iz Dječjeg vrtića “Iskrica” iz Zagreba.

 

Upoznavanje Lepoglave započeli su u  Gaveznici, a nakon toga četrdesetak djece sa svojih petero odgojiteljica stiglo je u naš vrtić.

Djeca starije i predškolske skupine dočekala su ih s pjesmom te im otpjevala nekoliko zagorskih pjesama uz glazbenu pratnju svojih vrtićkih teta.

Nakon toga su se sva djeca veselo družila na vrtićkom dvorištu.

Naša Hana Štefanek pokazala je djeci kako se izrađuje originalna lepoglavska čipka. Goste je to posebno zanimalo jer su i oni čuli za čipku i crtali ju u Zagrebu.

 

Pošto su u Gaveznici čuli o lepoglavskom vulkanu poklonili smo djeci iz “Iskrice” slikovnicu “Čipkarice i zmaj” kako bi mogli i svojim prijateljima u Zagrebu ispričati priču o posebnostima našeg kraja. Napravili smo i aktivnost erupcije vulkana što je djeci privuklo veliku pažnju.

Gosti su nas iznenadili slikom koju su izradila djeca te kutijom punom igračaka, a novim prijateljima iz Zagreba naša djeca su izradila poklone na temu čipka kako bi im lepoglavski vrtić ostao u sjećanju.