14. lipnja 2019. u dvorištu Dječjeg vrtića LEPOGLAVA,  koji će uskoro postati veliko gradilište, uz nazočnost vrtićkih mališana, potpisan  je ugovor o radovima na rekonstrukciji, sanaciji, adaptaciji i nadogradnji zgrade dječjeg vrtića, izgradnji pomoćne zgrade i opremanju vrtićkog prostora Dječjeg vrtića LEPOGLAVA. Vrtićka zgrada će se na taj način prilagoditi novim pedagoškim standardima, te će se omogućiti otvaranje jasličke skupine.

Ugovor su potpisali gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić te ispred tvrtke Mipcro d.o.o. Slavko Kišićek .  Ugovorom je određeno da radovi trebaju biti završenu u roku od 15 mjeseci. Ravnateljica vrtića Nada Kuća pojasnila je kako su radovi  bili neophodni,  pogotovo jer do sada vrtić nije imao jasličku skupinu koja je bila potrebna, a za vrijeme trajanja radova kompletni vrtić se seli u župni dvor gdje su stvoreni uvjeti za boravak 95 djece koliko trenutno pohađa vrtić.

Vrijednost radova je 12 milijuna 270 tisuća kuna. Sa postojećih 1450 kvadrata bit će dobiveno dodatnih 300 kvadrata, zamijenit će se krovište, uredit će se kompletni okoliš, a vrtić će dobiti i nova parkirna mjesta, dok će djeca i odgojiteljice dobiti uvjete prema novom pedagoškom standardu.

Vrtićki mališani su za tu prigodu izveli dramatizaciju „Ogledalce“.