Lepoglavsku baštinu i znamenitosti – od čipke, ahata, pavlina pa do tradicionalnog života Lepoglavčana, okupljenima su u Dječjem vrtiću Lepoglava dopadljivom i zanimljivom priredbom, u kojoj nije nedostajalo pjesme niti plesa, predstavili vrtićki mališani.

 

Sadržaj priredbe bio je vezan uz znamenitosti našeg kraja. Djeca mlađe skupine pretvorila su se u Ivana Rangera te oslikavala crkvu, srednja skupina je predstavila ahat i našu Gaveznicu, starija skupina lepoglavsku čipku i lončarstvo dok su predškolci pokazali što i kako su živjeli naši pradjedovi i prabake. Priredba je održana povodom proslave Dana Dječjeg vrtića Lepoglava čija je ravnateljica Nada Kuća istaknula da je vrtićka godina, koja se bliži kraju, za Dječji vrtić Lepoglavu bila izuzetno uspješna. Kvaliteta rada u Vrtiću potvrđena je na Smotri projekata iz područja Nacionalnog programa odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo gdje je projekt Dječjeg vrtića Lepoglava – “Lepoglavska čipka”, proglašen najuspješnijim projektom. 

Proslava Dana vrtića ujedno je bila prigoda za oproštaj od još jedne generacije mališana koji napuštaju vrtić i od iduće školske godine postaju osnovnoškolci. Svima njima uručene su vrtićke diplome, a oni su okupljene počastili plesom.

13. lipnja 2017.