Veselo je bilo na Valentinovo u Dječjem vrtiću Lepoglava gdje je dan zaljubljenih proslavljen pjesmom i plesom.

 

 

Ne štedeći svoja grla vrtićki su mališani, uz pratnju vrtićkih teta koje su se i ovog puta uhvatile tambura, pjevali o ljubavi. U isto su vrijeme igraonicu pretvorili u plesni podij. 

 

Pjesmom su i plesom razveselili svoje gošće – korisnice Caritasova doma za starije i nemoćne osobe u Ivancu, s kojim Dječji vrtić uspješno surađuje. Ne samom pjesmom i plesom, razveselili su ih i prigodnim poklonima koje su sami izradili te im ih ovom prigodom darovali.

 Poklone su odnijeli i u Grad Lepoglavu gdje su ih darovali gradskim službenicima te gradonačelniku i njegovom zamjeniku. Posjetili su i ljekarnu i tamo darivali sve koje su zatekli čestitajući im pri tom Valentinovo.

Inače, u Dječjem je vrtiću povodom Valentinova postavljena izložba posvećena vrtićkim svatovima koji se u Dječjem vrtiću Lepoglava organiziraju od 2003. godine. Izložene su narodne nošnje u kojima su se ženili zaljubljeni vrtićki mladenci, mala kola u kojima su se vozili, novinski članci i brojne fotografije koje prikazuju generacije vrtićkih mladenaca. Među njima i ona na kojoj su vrtićki mladenci čija ljubav i danas traje i koji su se odrasli odlučili ženiti.

Izvor teksta: Lepoglava.net