Sveti Nikola i pokloni u čizmicama bili su razlog da se ovog jutra djeca probude ranije, protrljaju svoje snene oči i ugledaju u čizmici baš ono što su poželjela. Kako li je samo Sv. Nikola znao što žele? Osmijeh se širio dječjim licima. Ovog jutra su žurila u vrtić, da prijateljima ispričaju što su dobila od Sv. Nikole.

 

          Bio je to početak dana punog lijepih događanja. Jedno od takvih je rođendan našeg Grada te je to bio razlog zajedničkog druženja djece, gradonačelnika Marijana Škvarić, zamjenika gradonačelnika Hrvoja Kovač te predstavnice Ženske inicijative HNS-a Marije Ribić, koji su uživali u programu koji su djeca za njih pripremila. Našla se je tu i šaljiva dramska izvedba djece iz predškolske skupine, u koju su se pjesmom uključila sva djeca, a glazbom popratile odgojiteljice iz vrtića.

 Kao i na svakom rođendanu dijele se pokloni. Grad je djecu počastio slatkišima i voćem, a djeca su njemu darovala poklon – sliku na kojoj smo se našli svi mi iz vrtića. Uz čestitku: „Sretan ti rođendan Grade” priveli smo kraju ovo zanimljivo druženje.

          Ali, to u ovom danu nije bilo sve. Razveseliti djecu znaju i njihove tete koje su za njih pripremile lutkarsku predstavu sa čizmicama na koju je stigao i Sv. Nikola. Kakvog li iznenađenja. Kad li samo stigne sve to? Dali ga je umorilo stavljanje poklona u čizmice? U svakom slučaju sve nas je obradovao, jer lijepo je dijeliti i primati, ako je to od srca jer: „Sreća stanuje u srcima”.