Kao i svake godine djeca Dječjeg vrtića LEPOGLAVA aktivno su sudjelovala na čipkarskom festivalu.

U petak 22.09.2017. povodom Dana europske baštine u prostorima TKIC-a održana su predavanja i radionice pod nazivom “Baština i priroda: krajolik mogućnosti”. Tom prigodom su djeca predškolske skupine svojim scensko glazbenim nastupom pokazala dio aktivnosti koje provode u sklopu projekta“ „Kulturna baština našeg kraja.“ Nakon toga je Mirjana Županić prezentirala projekt „Lepoglavska čipka“ koji je na državnoj smotri proglašen najboljim primjerom odgojne prakse. Prikazano je tako prisutnim odgojno obrazovnim djelatnicima kako i najmanji mogu njegovati svoju zavičajnost na njima blizak način. Dr.sc. Mirjana Posavec je održala predavanje pod nazivom „Ručni rad kao motivacija za razvijanje kreativnosti“, a nakon toga su učitelji krenuli u radionice praktične izrade cekera, čipke, licitara,…

 

 Djeca starije i predškolske skupine u petak su razgledala izložbe te se upoznala sa čipkama iz raznih država Europe. Zainteresirala ih je i licitarska radionica u kojoj su doznala kako se izrađuju i ukrašavaju licitarska srca.

 

 

Vrtićke aktivnosti su nastavljene i u subotu gdje su u prostoru samostana mogla razgledati izložba dječjih likovnih i kreativnih radova na temu čipka i čipkarstvo. Male vrtićke čipkarice izrađivale su čipku, a djeca pjevala i plesala uz glazbenu pratnju svojih odgojitelja. Posebno iznenađenje djeci bila je posjeta maskote Hrvatske pošte koji je s djecom i zaplesao.Tako je prostor samostana ponovo oživio te privukao posjetitelje koji su bili oduševljeni djecom i njihovim umijećem.